Lelkigyakorlatok 2023-2024

Jezsuita Udvar://Lelkigyakorlatok 2023-2024
Lelkigyakorlatok 2023-2024 2023-09-20T08:39:26+03:00

Az erdélyi jezsuiták világi lelkikísérő társaikkal együtt több helyszínen ajánlanak lelkigyakorlatokat, hogy minél többünk számára elérhető legyen a lelkigyakorlatok ajándéka, melyben két-három napra megállhatunk, megünnepelhetjük az életet és a Jóisten felé fordulhatunk. Minden lelkigyakorlatozót egyénileg kísérünk Isten mélyebb megtapasztalásának az útján, személyre szabott imaanyagokkal, hogy a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival kapcsolatban maradva megismerhesse Isten jelenlétét és vezetését az életében, válaszolni tudjon rá, és aszerint alakítsa életét. Így alakul ki a lelkigyakorlatozóban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudja különböztetni, mi az, ami életében az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes. Ennek gyümölcseként szabadság költözik a szívébe. Életét egyre több öröm és szeretet járja át.

A marosvásárhelyi Jezsuita Udvar 2023-2024-ben a következő lelkigyakorlatokat kínálja:

  • november 3-5. – Farkaslaka, Erdőszéli Panzió. Lelkikísérők: Hausdorf Anna-Mária, Somorai Jerne, András Csaba SJ, Lázár Csaba, Somorai Árpád

 

  • november 29. – december 3. – Szelterszfürdő, Boldog Özséb Ifjúsági Ház. Lelkikísérők: Jakabos Adél sa, Kelemen Levente, András Csaba SJ

 

  • december 8-10. – Székelybő, Szent Ignác Ház. Lelkikísérők: Szakács Mária, Fehér Zsófia, Jakabos Barnabás SJ

 

  • december 15-17. – Marosvásárhely, Jezsuita Udvar. Lelkikísérők: Salló Zsófia, Kiss Réka, András Csaba SJ, Mihalkov Ferenc SJ – korosztály: 18-27.

 

  • március 15-17. – Farkaslaka, Erdőszéli Panzió. Lelkikísérők: András Anna-Mária, Somorai Jerne, Hausdorf Anna-Mária, Somorai Árpád, Lázár Csaba, András Csaba SJ

 

  • március 15-17. – Csíkszentdomokos, Szent Margit Lelkigyakorlatos Ház. Lelkikísérők: Fehér Zsófia, Szakács Mária, Kelemen Levente

 

  • március 22-24. – nagyböjti lelkigyakorlat – Jezsuita Udvar. Lelkikísérők: Kiss Réka, Salló Zsófia, András Csaba SJ, Mihalkov Ferenc SJ – korosztály: 18-27.

 

Miből áll?

– A napi 3-4 imaidő az imában való következetességet szolgálja, az állandó nyitottságot, melyet mélyít az Eukarisztia ünneplése.
– A szentírási szövegekkel való elmélkedés megnyitja azt a személyes teret Isten és ember között, ahol az Ige átformáló ereje megtapasztalható.
– Ennek kibontása és mélyítése történik meg a lelki kísérővel való beszélgetésben, mely egyben abban is segít, hogy az imádkozó ember az Isten körüli saját pályáján maradjon.
– A természetben töltött idő az isteni jelenlét iránti érzékünket tágítja, finomítja.
– A teljes csend a figyelem mélyülését, a jelenlétet és az Istennel való találkozást szolgálja, és egyben segíti a többi lelkigyakorlatozó egyéni útjának tiszteletben tartását is.